Kivunhoito
Asiasanat:HUSissa hoidamme sekä äkillistä että pitkäaikaista kipua.

Akuutti kipu on hyvin yleinen oire erilaisten sairauksien, vammojen ja leikkausten yhteydessä. Perusvastuu kivun hoidostasi on sairautesi hoidosta vastaavalla lääkärillä.
Useimmissa sairaaloissamme, joissa tehdään leikkauksia, on osaston henkilökuntamme tukena konsultoiva akuutin leikkauksen jälkeisen kivun hoitoon perehtynyt Acute Pain Service -tiimi (APS).
Ensisijaisesti pitkäaikaisesta kivusta kärsivien potilaiden hoidosta vastaa perusterveydenhuolto. HUSin alueella pitkittyneen kivun monialainen hoito on keskitetty Kivunhoidon vastaanotollemme (entinen Kipuklinikka). Hoitoon tarvitaan lääkärin lähete. Yleensä on parasta, että lähetteen laatii tilanteesi hyvin tunteva lääkäri. Huomioithan, ettei Kivunhoidon vastaanotolla ole päivystystoimintaa.
Yleisimmät potilasryhmämme ovat erilaisista selkäkivuista, hermovauriokivuista ja vammojen jälkeisistä kivuista sekä syöpäkivuista kärsivät potilaat. Pitkäaikaisesta kivusta kärsivien potilaiden lähetteet käsittelemme keskitetysti yhtenäisin kriteerein potilaan asuinpaikasta riippumatta.
Kivunhoidon digihoitopolut (Avautuu uuteen ikkunaan. Linkki vie toiselle verkkosivulle.)
Voimme tarjota hoitosi tueksi erilaisia digihoitopolkuja. Jos sinulle on jo avattu digihoitopolku, löydät sen Terveyskylän Omapolulta. Lue lisää ja kirjaudu Omapolulle.
Kivunhallintatalo (Avautuu uuteen ikkunaan. Linkki vie toiselle verkkosivulle.)
Kivunhallintatalosta saat tietoa erilaisista kiputilanteista ja kivun hoidosta. Terveyskylää ylläpitävät Suomen yliopistosairaalat.
Suorana HUSista: Miten hoitaa leikkauksen jälkeistä pitkittynyttä kipua?
Toimipisteet
Kivunhoidon vastaanotto, Ruoholahti
Tutkimme ja hoidamme kivunhoidon vastaanotolla (entinen Kipuklinikka) potilaita, jotka kärsivät pitkittyneestä kivusta tai syövän aiheuttamasta kivusta…
Päivitetty: 10.04.2025