På Hotell Familjeboet erbjuder vi individuellt planerad vård för friska föderskor och nyfödda efter en förlossning. Hotell Familjeboet finns på Hotell Scandic Mejlans och är en del av Kvinnoklinikens tjänster.

På Hotell Familjeboet erbjuder vi en lugn miljö där man kan vila och lära känna det nyfödda barnet. Utöver barnet och föderskan kan även en partner eller någon annan stödperson samt den nyföddas syskon övernatta i samma rum. På Hotell Familjeboet debiteras inte övernattning för en stödperson, partner eller den nyföddas syskon, men de får betala självkostnadspris för sin mat.
Vi följer upp hälsotillståndet hos den som fött barn och barnet med vårdmöten tre gånger per dygn. Dessutom erbjuder vi amningshandledning och annan hjälp vid behov. Till familjens förfogande ställer vi också en surfplatta som innehåller videofilmer om amning och babyskötsel. Vår barnläkare undersöker babyn innan familjen åker hem.
På mottagningen för dem som fött barn ger vi efter utskrivningen vård och råd till familjer med nyfödda. Om ditt barn behöver ett kontrollbesök under de första två veckorna bokar vi en tid innan utskrivningen, antingen till BB-avdelningen eller till hembarnmorskan.
Tidigast sex timmar efter förlossningen får du flytta till Hotell Familjeboet från Kvinnokliniken med en stortaxi. Du får också använda din egen bil, men det finns bara ett begränsat antal parkeringsplatser vid hotellet.
Mammans måltider ingår i vårdpriset. De andra som övernattar i rummet betalar själva sina måltider. På hotellet kan man äta i restaurangen på bottenplan, och måltider kan också tas med från restaurangen i avhämtningsförpackning. I byggnaden finns även en hamburgerrestaurang och en livsmedelsbutik.
På Hotell Familjeboet får du använda egna kläder. Ta med dig reservkläder för både dig och babyn. Rummet har samma utrustning som rummen på sjukhuset: en babysäng, ett skötbord samt blöjor, bindor och handdukar.
Patientportalen Maisa (Öppnar i en ny flik. Länken tar dig till en annan webbplats.)
Du kan sköta ärenden hos oss genom att logga in i patientportalen Maisa. När din vårdrelation inleds får du noggrannare information om vilka av Maisas tjänster du kan använda. Tjänsterna är bland annat tidsbokningar och blanketter för förhandsinformation.

Patientguide
På webbplatsen Patientguide finns information till exempel om måltider, kundavgifter och om andra praktiska frågor som rör din vård.

Donation av modersmjölk
Vi använder donerad modersmjölk för att mata små och sjuka nyfödda barn på sjukhusen.
Fråga om donation av modersmjölk på vår modersmjölkscentral.

Uppdaterad: 28.03.2025