Siirry pääsisältöön

HUSin vuosi 2024: Strateginen henkilöstösuunnittelu

Strateginen henkilöstösuunnittelu toi raportointipaketin johdon, esihenkilöiden ja henkilöstöpäälliköiden hyödynnettäväksi. Kiinnostus avoimia työpaikkoja kohtaan nousi ja parhaimmillaan yhtä paikkaa kohti oli 22 hakijaa. Työnantajakuvan eteen teimme paljon, ja sosiaalinen media tuotti erityisen hienoa tulosta.

Strateginen henkilöstösuunnittelu

Strategisen henkilöstösuunnittelun projektissa on takana toinen vuosi. Laadimme vuonna 2023 HUS-tasoisen henkilöstön nykytila-analyysin ja jatkoimme vuonna 2024 projektia syventymällä eri organisaatiotasoille.  

Suunnittelimme ja tuotimme koko organisaatiolle standardoidun ja automatisoidun tiedon perusteella laadittun Power BI -raporttipaketin yhteistyössä kahden pilottitulosyksikön kanssa. Raporttikokonaisuus tarjoaa kattavan tilannekuvan henkilöstöstä. Raporttipakettia voivat hyödyntää erityisesti johto, esihenkilöt ja henkilöstöpäälliköt.  

Hyödynnämme PowerBi -koontiraporttia vuoden 2025 henkilöstösuunnittelussa. Projektin tuotos toimii pohjana koko henkilöstösuunnittelun kehittämiselle ja strategisen henkilöstösuunnittelun laatimiselle, mikä pitkällä aikavälillä tukee tavoitteiden saavuttamista, vaikuttaa positiivisesti tuottavuuteen ja strategian toteutumiseen sekä parantaa henkilöstökokemusta.  

Henkilöstön saatavuus ja rekrytointi

Alkuvuosi 2024 oli rekrytointien osalta vilkas, mutta loppuvuoden rekrytointeja varjosti HUSin taloudellinen tilanne ja talouden sopeuttamistoimet sekä kesäkuussa asetettu rekrytointikielto. Joulukuussa vuoden 2024 sopeuttamistoimiin liittyen aloitimme myös irtisanotun henkilöstön uudelleensijoituksen. 

Avoimia työpaikkoja vuonna 2024 ehti olla avoinna lähes 5 000 ja hakijoita oli noin 30 000.

Hakijoiden kiinnostus avoimia työtehtäviä kohtaan kasvoi

Kiinnostus avoimia työtehtäviämme kohtaan oli nousussa edellisvuosiin verrattuna. Tammi-toukokuun aikana saimme keskimäärin 15 hakijaa yhtä rekrytointi-ilmoitusta kohden, kun vuonna 2023 vastaava luku samoilta kuukausilta oli 8. 

Parhaimmillaan tilanne oli maaliskuussa 2024, jolloin saimme keskimäärin 22 hakijaa rekrytointi-ilmoitusta kohden. Myös kaikkina muina kevään kuukausina keskiarvo oli kahta edellisvuotta parempi. 

Hakijoita tammi-toukokuun 2024 aikana oli 8 268. Rekrytointimäärämme laskivat loppuvuonna merkittävästi 13.6.2024 voimaan tulleen rekrytointikiellon vuoksi.  

Kesätyöntekijät suosittelevat HUSia työpaikkana

Kesätyöntekijöiden suositteluhalukkuus kasvoi edellisvuodesta. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien (KT) toteuttaman kyselyn mukaan kesätyöntekijöiden suositteluhalukkuutta kuvaava eNPS-luku oli 34, kun vuonna 2023 se oli 24. 

HUS erottui edukseen muista työnantajista väittämissä: ”työ laajensi osaamista”, ”yhteistyö esihenkilön kanssa sujui hyvin” ja ”työmäärä oli sopiva”. KT:n kyselyyn vastasi 219 HUSin kesätyöntekijää kesä-syyskuun 2024 aikana.

Työnantajakuvan kehittäminen

Vuonna 2024 HUSin työnantajakuvan kehittämisessä keskityimme HUSin sosiaalisen median kanavien aktivointiin ja sisältöjen lisäämiseen. Useat huslaiset pääsivät osallistumaan työnsä lomassa sisältöjen tuottamiseen ja oman työn esille tuomiseen.

Työntekijöiden työnantajakuvaan keskittyvät sisällöt tavoittivat laajasti ja seuraajamäärämme kasvoivat. Otimme TikTokin käyttöön uutena kanavana ja siellä videomme saivat vuoden 2024 aikana viisi miljoonaa katselukertaa ja seuraajamäärämme kasvoi 5 500 seuraajalla ollen nyt 13 000. 

Instagramissa suosituin sisältömme tavoitti 120 000 käyttäjää ja LinkedInissa 180 000 käyttäjää.

Vuokratyövoiman käyttöä tarkastelimme osana tuottavuusohjelmaa  

Vuokratyövoiman hankinnalla tuetaan ja turvataan osaltaan henkilöstön riittävyyttä äkillisissä henkilöstön puutoksissa. Osana HUSin tuottavuusohjelmaa vuoden 2023 lopulla tarkastelimme vuokratyövoiman käyttöä. Tavoitteena oli löytää keinoja maltillisempaan vuokratyövoiman käyttöön.  

Projekti oli koko HUSin läpileikkaava ja tavoitteena oli saada miljoonan euron hyöty vuodelle 2024. Vuoden lopussa euromääräinen tavoite ylitettiin reilusti ja säästö oli lopulta seitsemän miljoonaa euroa.  

Lue lisää:

HUS säästi yli 7 miljoonaa euroa vähentämällä vuokratyövoiman käyttöä

Päivitetty: 04.04.2025

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.